Bouillon! Magazine – Najaar 2015

Cover Bouillon! Najaar 2015Vier keer per jaar valt hij op de mat bij mij, en vier keer per jaar vier ik dan een speciaal feestje, want Bouillon! Magazine is een heel fijn blad. Een culinair magazine, of zoals ze zelf zeggen ‘leesvoer voor lekkerbekken’, dat niet gaat over hoe je de perfecte kip klaarmaakt in de oven, of hoe je een zomerse Libanese salade in no-time op tafel zet. Nee, Bouillon! zit aan de rand van de culinaire wereld. Dus: waar komt die bijzonder smakelijk kip vandaan, of wat is de achtergrond van dat Libanese kruidenmengsel. Interviews met chefs en verkenningen van minder bekende culinaire regio’s. Beschouwend, gravend, maar ook humoristisch en ontroerend.

Wat is er zoal in deze editie te lezen? Een interview met Alain Ducasse, die nu in de Plaza Athénée kookt zonder vlees en dierlijke vetten, een mooie stuk over eten in de palliatieve fase en een artikel over de evolutie van eetstillevens. Maar ook een culinaire roadtrip door de USA, gastronomisch IJsland en de culinaire stamboom van De Librije. Ongelofelijk om te lezen hoeveel talent Jonnie en Thérèse Boer de afgelopen jaren afgeleverd hebben en daarmee nog jaren hun stempel zullen drukken op de restaurant- en eetcultuur in Nederland. Interviews zijn er verder met Han Ji (van Han Ting restaurant) en ook één met Petra Possel (onder andere van het radioprogramma Mangiare).

Erg fijne stukken allemaal, en dan heb ik de rest van de inhoud niet eens genoemd. Die mag je zelf ontdekken. Ken je het blad niet en heb je interesse in koken, eten en eetcultuur, dan mis je iets. Vraag ernaar bij je favoriete boekhandel of koop het nummer online bij Bouillon! Magazine.