Het is een feestdag! Het is #BWGF2 !

bwgf2Huh? Watte? Heb ik te lang geslapen? Is het Sinterklaas? Kerst? Is het al Pasen?

NEE!

Vandaag is het Bijna Waste Geweest Feest 2 (#BWGF2), georganiseerd door Krommunity, in samenwerking met Rechtstreex. Wat is het doel? 10.000kg groenten redden van de verspilling!

Hoezo redden van de verspilling? Nou, die groente is niet zo mooi, te groot, te klein, of er is een overschot van. In de supermarkt vind je alleen maar van die mooie, rechte, onbevlekte groenten en fruit. Maar groente en fruit zijn ook natuur, dus die zien er ook wel eens anders uit. De supermarkt wil ze niet hebben, maar er is werkelijk he-le-maal niets mis mee. Je kunt ze gewoon eten. En een kromme pompoen in de soep, daar zie je toch niet meer aan dat die krom was. Dus het maakt geen fluit uit!

Wat wel uitmaakt  is dat we te veel van die groenten weggooien. Dat moet stoppen, en jij kunt vandaag nog meehelpen. Er zijn al heel wat kilo’s verkocht in de voorverkoop (via crowdfunding), maar er is nog wat beschikbaar.

Kom daarom vandaag naar Utrecht (Vechtclub XL) of Rotterdam (Fenix Food Factory) en koop een tasje. Het kost je 9 euro, en voor die 9 eurootjes mag je je tas vullen met 5kg allerlei lekkere groente.

Wil je meer informatie? Kijk dan op deze pagina: http://www.kromkommer.com/de-laatste-info-over-het-bwgf2/ Of volg het laatste nieuws op Twitter via #BWGF2 (klik hier)