Knolselderij-appel soep

Een heel simpel  recept – maar wel lekker. Omdat het zo simpel is ga ik er niet al te veel woorden aan vuil maken.

Ok. Ik ben lui.

Probeer maar eens:

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
1 kleine knolselderij (formaat handbal)
½ theelepel gedroogde tijm
1 friszure groene appel
2 middelgrote aardappels
1,25 liter runderbouillon

Bereiding

Snij de ui grof
Haal het klokhuis uit de appel en schil de appel, en snijdt deze in stukken
Snij de knoflook in stukjes (niet heel fijn)
Maak de knolselderij schoon (schillen en worteldeel wegsnijden – niet te veel, dat is zonde) en snij deze in stukjes
Schil de aardappels en snij ze in stukjes.

Verhit olie in de pan
Doe de ui en appel daarbij en laat dit even bakken, regelmatig omscheppen, totdat de ui glazig begint te worden (ongeveer 5-10 minuten)
Doe na een paar minuten de knoflook en de tijm er bij, schep het goed door.
Als de uien glazig zijn, voeg dan de aardappel en de knolselderij toe.
Schep het geheel even om; het is niet de bedoeling dat de aardappels en knolselderij bruin worden.
Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Doe een deksel op de pan en laat het ongeveer 20 minuten koken, totdat de knolselderij en aardappels gaar zijn.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gebonden soep, voeg naar smaak zout en peper toe.