Een authentiek Spaans barretje, gewoon in Utrecht

20181101_160907_smallEen betere omschrijving dan de titel kan ik eigenlijk niet geven voor deze nieuwe hotspot in Utrecht. Waar heb ik het over? Over Champañeria Los Amigos aan de Voorstraat. Het is echt nèt open, en je kunt er lekkere glazen cava drinken (wit en rosé) en er allemaal Spaanse hapjes bij bestellen. En dat voor behoorlijk Spaanse prijzen – in ieder geval in vergelijking met de normale horecaprijzen.

20181101_160711_smallDe cava is door Los Amigos zelf in Spanje geselecteerd en wordt door henzelf geïmporteerd, en dat scheelt natuurlijk ook al een slok op een eh.. glas cava. Je betaalt namelijk maar €1,95 voor een glaasje, en dat noem ik meer dan schappelijk. Kom je met vrienden, dan kun je ook gewoon meteen een hele fles bestellen, die kost je maar €14,50. Voor wie niet van cava houdt (huh?) zijn er ook andere opties zoals frisdrankjes en biertjes – echt maatje caña!

Bij je cava (of andere drankje) horen natuurlijk echte Spaanse hapjes. Wat dacht je van een lekker bordje met Spaanse ham? Of worstjes? Ben je meer van de kaas? Geen probleem: bestel je lekker een bordje  ‘queso curado y queso azul’ met van die lekkere zachte blauwe kaas. Verder nog veel meer opties, denk bijvoorbeeld aan patatas con aioli, Spaanse tortilla, boquerones, croquetas Jamòn Iberico, bocadillos en ga zo maar door. Van eenvoudig tot luxe, het is alsof je de menukaart in Spanje aan het lezen bent.

En zo voelt de hele zaak ook. De inrichting is vrij miniem, zoals het in een Spaans barretje hoort, en daardoor heeft het ook die sfeer. Met op de bar zo’n echte Spaanse barkoeling en authentieke Spaanse tegeltjes op de vloer. Als je je dan nog niet in Spanje waant, dan weet ik het ook niet meer.

De cava vond ik zelf erg lekker, zowel de ‘normale’ als de rosé variant en de hapjes die geserveerd worden hebben echte Spaanse smaken. Voor wie van Spanje houdt, is dit toch een beetje vakantie vieren. In plaats van een vliegticket naar Barcelona, Bilbao of Sevilla boeken, bestel je gewoon cava en hapjes aan de Voorstraat. Bijna hetzelfde.

Ik kan niet anders zeggen dat ik heel blij ben met Champañeria Los Amigos, want hoewel ik het graag zou doen, kan ik niet iedere dag naar Spanje. Champañeria Los Amigos is dan toch net even wat makkelijker.