Binnenkort open – wat komt nieuw in Utrecht?

Er gaat geen week voorbij, zo lijkt het, of er is wel weer een nieuwe plek voor koffie, pizza of partyfood in de stad geopend. Hartstikke leuk! En ik kan je vertellen: dat gaat nog even door. Want ik heb hier een lijstje met zaken die binnenkort open gaan! Lees mee, en zet ze vast op je to-do lijstje…

Potaé

Het Frites Atelier aan de Steenweg ging dicht omdat men op zoek was naar een ander type locatie, maar heel lang blijft het zaakje aan de Steenweg niet leeg staan. Op die plek opent namelijk Potaé haar deuren. Dit restaurant, onderdeel van het Amsterdamse King Kumpir, gaat gepofte aardappels met toppings serveren. In Amsterdam zijn deze aardappels vegetarisch, maar of dat in Utrecht ook zo wordt, dat weet ik niet. Het bedrijf heeft er in ieder geval voor gekozen om een andere naam te gebruiken, en dat zou kunnen wijzen op een iets andere koers. Gezien de plek, en hoeveel ruimte er bij het Frites Atelier was, denk ik dat het vooral voor op straat of meenemen is. Heb je trek in een gepofte aardappel, wil je niet wachten tot Potaé open èn wil je lekker warm zitten – zeker aan te raden met de winter op komst – dan kun je natuurlijk nu al terecht bij Jacketz achter het Stadhuis, waar je al weer een jaar van gepofte aardappels kunt genieten.

’t Taphuys

Uit een iets ander vaatje (pun intended) tapt ’t Taphuys. Die zaak opent op 8 november aan de Mariaplaats. Dit is de derde vestiging van ’t Taphuys, want ze zitten ook al in Tilburg en Arnhem. Bij ’t Taphuys kun je zelf je biertjes (68 stuks) en wijntjes (64 stuks) tappen. Natuurlijk kun je er ook een hapje eten. Het zelf tappen van je wijntjes kennen we natuurlijk ook al van bijvoorbeeld Most in Leidsche Rijn Centrum.

Papi Churro

Wie is er nou niet gek op deze Spaanse lekkernij van gebakken deeg en kaneelsuiker – of nog liever con chocolate, de dikke chocoladesaus die je er vaak in Spanje bij krijgt. Binnenkort kun je aan de Korte Minrebroederstraat achter het stadhuis (ook wel Stadhuisplein) terecht voor die lekkere churros. De eigenaren zijn geen onbekenden op het gebied van churros, ook al komen ze uit London: ze staan al een aantal jaren op (foodtruck) festivals deze Spaanse lekkernij te bakken, en geven er hun eigen twist aan. Wanneer Papi Churro opengaat is nog niet bekend.

Kashmir Kitchen

Ook buiten het centrum gebeurt er van alles. Het grote aantal Indiase expats zorgt er ook voor dat er beweging komt op die culinaire markt. Zo opende onlangs al een vegetarisch restaurant, Krishna Vilas, aan de Kaatstraat. Binnenkort kun je op de Adelaarstraat, op de hoek met de Johannes de Bekastraat, waar de Adelaarstraat de Willem van Noortstraat wordt (nu moet het toch te vinden zijn…), terecht bij het kleine Kashmir Kitchen. Het restaurant serveert gerechten uit de Indiase, Pakistaanse en Kashmierse keuken. Kashmir Kitchen moet op 1 november open gaan, en je kunt er afhalen of laten bezorgen. Da’s dan Kashmir Kitchen, Netflix & chill 😉

Kaffeetaria

Het is het zusje van Kantien, je weet wel, dat Hollandse restaurant met verrassende gerechten, toffe bieren en Duitse wijnen aan de rand van Oog in Al, en haar naam is Kaffeetaria. Dit nieuwe koffietentje gaat binnenkort open aan de Saffierlaan in Tolsteeg. Kaffeetaria zit onder in het gebouw Saffier, een uniek woonproject waar zowel jongeren als ouderen wonen. Binnenkort kun je dus lekker een kop koffie drinken met iemand’s oma. Of gewoon rustig alleen. Of met vrienden. Ook van Kaffeetaria is nog niet bekend wanneer ze open gaan, er staan al wel planten, zo zag ik, maar de koffiemachine ontbreekt nog. Dat is voor een Kaffeetaria toch wel een eerste vereiste 😉

Genoeg dus weer om heen te gaan de komende tijd, en er komt nog meer. Zo komt er naast The Streetfood Club nog Ruby Rose, is er sprake van een gyros restaurant in Lunetten en zoemt ook de naam Whakamarie (eh, hoe zei u?) rond. Stay tuned, zou ik zeggen. Weet je in jouw buurt nou ook nog een tof tentje dat binnenkort open gaat? Laat het weten op nieuw.in.030horeca@feedme.blog!