Fed: Enoki – Utrecht CS

Wie regelmatig met de trein in het centrum van Utrecht komt weet het: het is een bouwput. Dat is het al jaren, en dat zal het nog jaren blijven. Er zijn gelukkig ook lichtpuntjes: het nieuwe Utrecht CS begint aardig vorm te krijgen. Het grootste deel van de stationshal is nu klaar, en daarmee is de hal veel groter dan vroeger, en is er meer ruimte voor (nieuwe) voorzieningen. En met voorzieningen bedoelen we natuurlijk: winkels en horeca. En in die laatste ben ik natuurlijk geïnteresseerd.

Een boel horeca is de laatste tijd tijdelijk gesloten, verhuisd en weer opgebouwd, of zit nog in die laatste fase. Inmiddels is er één nieuwe naam op Utrecht CS bijgekomen: Enoki, een Aziatische formule. NS had natuurlijk al een andere Aziatische formule, Yam-Yam to go, wat op een fast-service wok moest lijken. Behalve dat ze alles gewoon in één van de enorme batterij magnetrons opwarmden. Yam-Yam is failliet, dus die komt niet terug, en wat mij betreft terecht.

Enoki is gevestigd bij spoor 11 en 12, in hetzelfde horecagedeelte waar ook Julia’s, de bekende Italiaanse formule van NS een plek heeft gekregen.

Bij deze nieuwe formule worden diverse hapjes en drankjes aangeboden. Nou ja, hapjes, het aanbod varieert van bagels en yoghurt met fruit en granola tot Vietnamese broodjes, noodlesoepen en Thaise curry’s.

Ik ben een enorme fan van Aziatisch eten, dus een bezoek kon niet lang op zich laten wachten. Enoki biedt een assortiment voor ieder moment van de dag, dus ook voor het ontbijt –  en dan eet je weer eens wat anders dan bammetje pindakaas of kommetje Brinta.

Mijn keus viel op een bagel ‘Asian Omelette’, een bagel met een omelet met radijs en sesammayonaise, en een yoghurt met granola en frambozen.

 

Ontbijt bij Enoki, Utrecht CS
Bagel Asian Omelette en yoghurt

 

En eigenlijk kan ik heel kort zijn over deze twee dingen: ze waren erg lekker. Nou is yoghurt natuurlijk gewoon yoghurt (ok, dit was wel goede yoghurt, geen goedkope supermarktrommel – uiteraard), maar de ster hier was toch wel de bagel. De omelet was precies goed gebakken en de sesammayonaise is echt een heel goede toevoeging.

Het eerste bezoek aan Enoki was dus erg geslaagd te noemen, en er komt snel een volgende keer. Want de broodjes zagen er ook al verrukkelijk uit!