Recensie – Jamie Oliver’s Diner Rotterdam

menukaart_smallWie kent hem niet, Jamie Oliver. Ooit als jong ‘jochie’ op de televisie als ‘The Naked Chef’  inmiddels heeft hij meer televisieuren gemaakt dan ik kijken kan en staat hij aan het hoofd van een waar imperium met boeken, TV-programma’s, restaurants en wat al niet meer. (Voor wie van na die tijd is: nee, hij had gewoon zijn kleren aan – het ging om simpel, smakelijk, en gezond eten, zonder gedoe.)

Zijn Italiaanse restaurants, Jamie’s Italian, kennen we al een tijdje in Nederland (onder andere in de Markthal in Rotterdam), zijn diner-concept Jamie Oliver’s Diner is onlangs neergestreken aan de Weena in Rotterdam.  Ik kwam er vlak voor het openging al een keer langs, en heb het toen op mijn mentale lijst gezet om er eens een keer te gaan eten. Voordat het daarvan komt is het meestal al weer een tijd later – het voordeel is dan wel dat alle kinderziektes wel zo’n beetje uit het restaurant zijn.

Als ik de recensies moest geloven waren die kinderziektes er ook wel – er werd met name geklaagd over de kwaliteit van de hamburgers en van de frites, toch twee belangrijke pijlers in een diner-concept. Ik was dus benieuwd hoe het restaurant nu zou zijn, Jamie Oliver heeft toch wel een naam hoog te houden.

Ik besloot er uiteindelijk voor de lunch heen te gaan, al was het wel een wat late lunch – ik kwam zo rond 14u het restaurant binnen (de ingang zit overigens aan de Weena-Zuid, dus aan de ‘achterkant’). Het was er uiteraard niet meer zo druk, dus ik kon gezellig in een booth plaatsnemen (niet in klassiek rood, overigens). Ik werd er wel meteen opgewezen dat het toilet boven was, mocht ik daar gebruik van willen maken ‘zodat ik niet eerst het hele restaurant door hoefde’. Bedankt voor de nuttige info – ik hoefde helemaal niet naar het toilet, maar misschien trok ik een moeilijk gezicht. Het was koud buiten.

peanutbuttershake_smallDe uitgebreide menukaart bestaat uit borrelhapjes, hamburgers, salades, BBQ gerechten, steaks (ook met gebakken ei), geroosterde kip, en diverse bijgerechten. Voor de dranken is er een aparte kaart een keur aan fris, bier, wijn, cocktails, en sterke drank – en natuurlijk ook milkshakes, optioneel ook mèt sterke drank. Ik koos voor een non-alcoholische Peanut Butter Shake. Geserveerd in een hoog, smal glas was het een erg goed drinkbare (niet te dik) milkshake, erg romig, en een goede peanut butter pindakaassmaak. De prijs van €7 was misschien wat overdreven voor de hoeveelheid die je krijgt, maar ik heb geen goed vergelijkingsmateriaal.

caesarsalad_smallVoor het eten koos ik niet voor de hamburgers. Dat was misschien wel beter geweest om te zien of de matige recensies inderdaad kinderziektes waren en de problemen opgelost zouden zijn, maar ik had gewoon niet zo’n zin in een hamburger, en ook niet in een zware lunch (never mind die milkshake…). Ik koos voor een kleine Caesar Salad, met een klein stuk kip (je kunt niet alleen de salades in groot of klein bestellen, maar ook de kip of de bacon die je er bij wilt – topidee!). Een erg smakelijke salade; de sla, roodlof, gegrilde hazelnoten, de parmezan, het was een goede combinatie, en goed op smaak. Ook het stuk gegrilde kip was erg lekker. De croutons waren misschien wat aan de grote kant (het woord  ‘homp’ schiet me te binnen), maar eigenlijk had ik niet echt serieuze klachten over deze salade. Ik maak zelf nog wel eens een Caesar Salad met geroosterde kip-van-gister, en daar deed deze me wel aan denken.

Ik wilde natuurlijk nog wel iets meer proeven dan alleen een salade, dus heb ik  mijn best gedaan om nog een klein gerechtje van de kaart te kiezen dat er wat mij betreft wel bijpaste. Uiteindelijk koos ik voor de Chicken Wings. Ik ben gek op kip, zoals bekend… Op de menukaart staat dat ze gepekeld en gefrituurd zijn. Als je nu denkt ‘gepekelde kipvleugels, zoute hap’ – don’t worry. De kipvleugels worden in een pekeloplossing gemarineerd om ze sappig te maken, maar dat proeft niet zout.chickenwings_small

Bij de kipvleugels kun je kiezen uit drie smaken met sauzen, en hoewel ik wel van pittig met blauwe kaasssaus (Buffalo-style) of van sojasaus met honing hou, vond ik die smaken niet echt samengaan met mijn milkshake – en ja, daar moet je toch ook rekening mee houden. Ik koos dus voor de Smoky BBQ Wings met BBQ saus – en daar kreeg ik geen spijt van. Sappige vleugels, lekker pittig maar niet te, en een lekkere saus. En het vloekte niet met de salade en de milkshake – mission accomplished.

Voor deze lunch was Jamie Oliver’s Diner dus een geslaagde keuze, het eten was erg lekker, en de bediening was ook in orde. Het duurde wel wat lang voor iemand de bestelling op kwam nemen, maar misschien was dat mijn eigen schuld omdat ik te lang aan het hannesen was met de menukaarten. Dus dat zie ik door de vingers. Omdat ik nog wel meer van die kaart wil proeven kom ik nog wel een keertje terug. Misschien neem ik dan wel die hamburger. Of een steak. Of gegrillde kip. Of ik neem ze allemaal. Nee, geintje, dat kan ik niet op… Niet op dezelfde dag in ieder geval.

Waar: Jamie Oliver’s Diner, Weena 296, Rotterdam www.jamieoliversdiner.com/rotterdam