KFC Double Down. Is dat een slam dunk?

20180828_125946Als fast-food restaurant wil je toch steeds weer nieuwe mensen trekken, of mensen die al bij je komen, vaker laten komen. En mensen die nooit komen, moet je dus iets anders bieden. En dat moet je de mensen die wel vaker komen, ook doen. Want anders kwamen ze nu al wel vaker. Volg je het nog?

Kentucky Fried Chicken bedacht in ieder geval een aantal jaar geleden de Double Down. Ik noem het express geen burger, want dat suggereert dat er een broodje om heen zit. En dat is dus bij de Double Down niet het geval. De KFC Double Down is namelijk Kip, saus, kaas, bacon, kaas, saus, kip. Kaas, bacon en saus tussen twee stukken gefrituurde kipfilet. Kip met bot zou wel erg lastig eten zijn.

KFC introduceerde de Double Down in 2010 in de VS, en eerst dacht iedereen dat het een 1 april grap was. Maar nee, het was toch echt serieus een gerecht. Zeker in de VS is de markt voor fast-food druk bezet met allerlei opties, en KFC is niet de enige kipfrituurder. Dus je moet wat geks verzinnen. Althans, dat is mijn gedachte. In de jaren erna is de Double Down in diverse landen – soms tijdelijk – op de markt gebracht. En nu is hij dus ook in Nederland verkrijgbaar.

Is dat nou ook wat, zo’n Double Down? Mwa, ik was er niet al te enthousiast over. De kipfilet wordt snel droog, en dan zijn de kaas, bacon en saus op zich wel lekker, maar je mist toch het samenspel met het brood wat mij betreft. Ik denk dat de Double Down lekkerder is als je er een broodje omheen doet. Ik vind sowieso alle andere producten dan gewoon stukken kip-met-bot uit de frituur niet zo denderend. Het wordt allemaal gauw te droog. Liefst bestel ik dus gewoon 5 stukken kip, een coleslaw en een maiskolf. En dat is dus precies wat ik de eerstvolgende keer weer ga bestellen bij Kentucky Fried Chicken. Da’s classic – en dat is niet voor niets.