Recensie: Halal Fried Chicken (Utrecht)

bucketWie mij volgt via social media (iedereen die dit leest uiteraard, toch?) weet dat ik een enorme liefhebber van kip ben (en kersen, maar dat komt later dit jaar weer).  Dus als er ergens lekkere kip te krijgen is, ben ik er als eh… de kippen bij? Nee, soms duurt dat even, en ik speel zeker niet altijd haantje de voorste.

Maar gisteren was het eindelijk zover: kip eten van die andere FC, de Halal Fried Chicken. Die zit sinds een aantal maanden in Winkelcentrum Kanaleneiland Nova, maar het was me nog niet gelukt om daar een keer de kip uit te proberen. Met het mooie weer, en geen zin om te koken, was het op 20 april 2018 dus een mooie gelegenheid om daar heen te gaan.

Helaas kreeg ik bij bestelling van de 5 kipstukken meteen te horen dat het 15 tot 20 minuten zou duren, want ze waren niet op voorraad. Dat ben ik dan niet gewend, maar ja, soms zit het tegen, en voor de lezers van dit blog wacht ik dan natuurlijk gerust 20 minuten, zodat ik jullie alles kan vertellen over deze FC-tent. Bovendien, kip weggooien omdat het te lang ligt is ook zonde, dus dan kun je beter niet te veel bakken. Na 23 minuten (ja, serieus, ik heb het getimed) ging ik met mijn bucket naar huis.

Eenmaal thuis in mijn comfortabele buitenstoel geinstalleerd te zijn, en na Netflix gestart te hebben bleek dat ‘net uit het vet’ betekent: extra heet, dus niet meteen eetbaar, want je brandt je vingers aan de kip. Het betekent, in ieder geval bij Halal Fried Chicken, ook: extra vet, want toen ik een drumstick optilde liep deze zo’n beetje leeg, mijn bucket in. Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat dit gewoon kipvocht was. Maar, net als het wachten, ik ben dat niet gewend.

Na uitgebreid proeven kom ik tot de conclusie: de kip is niet zo lekker krokant als die van de Kentucky Fried Chicken, en het gebeurde me drie keer (van de vijf, dus) dat ik met een stuk vel in mijn handen zat, terwijl de kip terug in de bucket viel. Daarnaast vond ik de kruiding niet geweldig. Je zou een eigen variant van de beroemde  ’11 herbs en spices’ verwachten, maar volgens mij zijn sommige kruiden vervangen door zout, want dat overheerste. Dat is jammer, en dus ga ik de volgende keer toch weer naar de Amerikaanse kipwinkel.

(Psst, volg je mij nog niet, kijk hier op Instagram, Twitter en Facebook)

~~~~~
Wat: Fried Chicken (5 stukken)
Waar: Halal Fried Chicken, Winkelcentrum Nova, Utrecht Kanaleneiland
Prijs: €8,95
Oordeel: ⭐⭐⭐ (van maximaal 5)