Assembly Chef’s Hall

Via BlogTo.com, één van de meest informatieve sites over wat er allemaal in Toronto gebeurt kwam, kwam ik bij een geheel nieuwe foodhall terecht. Deze foodhall, aan 111 Richmond Street West, onder in het gebouw waar ook Google Toronto zit, is anders dan de andere foodcourts waar ik eerder over schreef. Die foodcourts zitten vol met ketens en zijn vooral gericht op zoveel mogelijk spul verkopen in zo’n kort mogelijke tijd (immers, tijd is geld, en lunchpauze is geen werktijd enzovoorts). Bijna ieder foodcourt heeft zo wel zijn vaste bewoners zoals Tim Horton’s, McDonald’s, Jimmy The Greek en zo nog wel een paar.

In Assembly Chef’s Hall vind je zelfstandige koks/restaurateurs, die al ergens een ‘gewoon restaurant’ hebben, maar daar met zijn allen een foodhall vullen. Samen met twee fully licensed bars (oftewel: alcohol) en een koffiebar. Aan twee kanten van de ruimte zijn eigenlijk de zitgedeeltes, met de bars, en daar tussendoor, in een soort gang, zit een heel divers aanbod aan restaurants. Denk aan Vietnamees, Thais, BBQ, Fried Chicken, bakery, Spaans, Mexicaans… kortom: veel aanbod. De foodhall heeft vanavond, 25 januari 2018, een groot openingsfeest, in de afgelopen weken zijn ze soft opengegaan om alles goed uit te testen en de plooien glad te strijken. De burgemeester komt zelfs het lintje doorknippen, dus het is wel een dingetje hier. Trouwens, ik heb me laten vertellen dat deze foodhall geïnspireerd is op wat er in Amsterdam is, de Foodhallen. Hoe tof is dat?!

Ik geef je hier een paar foto’s, ik zal ze niet allemaal weer gaan beschrijven, dat heeft BlogTo.com al gedaan, dus lees daar gerust verder zometeen. Wel weer terugkomen straks, hè?