Lekkerrr: Warme Chocolademelk met een smaakje!

Ken je het merk Monin toevallig? Je hebt de flessen vast wel eens gezien in de supermarkt, bij de slijter of in je favoriete koffiehuis of cocktailbar. Monin maakt namelijk al meer dan 100 jaar siropen, en dan geen aardbei of framboos voor je ranje-met-een-rietje maar siropen in allerlei smaken die je kunt gebruiken in je cocktails, koffies of milkshakes.

Het aantal smaken dat Monin maakt lijkt wel eindeloos, en er komen nog steeds nieuwe smaken bij, zoals bijvoorbeeld popcorn. Sommige smaken worden alleen in bepaalde delen van de wereld verkocht, en andere kun je overal krijgen.

Een tijd geleden kocht ik een fles “Pain d’Epices”, in het Engels ‘Gingerbread’, met gember en kaneel. Ik kocht de fles niet per se omdat ik een fles siroop wilde hebben, ik kocht hem eigenlijk als doosvulling van mijn bestelling bij een online drankenhandel.

De fles heeft een tijdje gestaan, maar in de zomer is het niet echt een smaak waar je snel naar grijpt. Zeker niet als de zomer kurkdroog en loeiheet is zoals die van 2018. We staan nu weer vroeger op om de autoruiten te krabben en buiten voelt het meer als Noordpool dan Zuid-Spanje: de perfecte tijd om deze siroop er eens bij te pakken, want gember en kaneel passen wel bij dit winterse weer.

Wat ook past bij winters weer is warme chocolademelk. Met slagroom. En dan doen we het dit keer een beetje anders, we maken er eentje met een smaakje. Dus haal snel een pak C Uiteraard maken we de chocolademelk lekker zelf. De suiker vervangen we door (open deur!) de siroop van Monin. Ik gebruikte echte cacao van Van Houten, en melk van een koe, en wel zo:

  • 200ml melk verwarmen (net niet koken)
  • 2 theelepels cacao in een beker doen
  • 2 eetlepels siroop bij de cacao doen
  • Siroop en cacao goed mengen tot een gladde massa
  • Hete melk er bij schenken en dan goed roeren tot de cacaomassa is opgelost.

Doe er en flinke toef slagroom bovenop, en bestrooi hem met cacao, als je dat mooi vindt (Instagram!). Ga zitten, en geniet!

Je mag natuurlijk ook andere ‘melk’ gebruiken, als je lactoseintolerant bent moet je wel, maar ik kan me voorstellen dat het dan anders smaakt en dat je nog wat moet ‘tweaken’. Stuur me vooral je alternatieve recept!