Fodder: Koreaanse/Hollandse Mash-up

Hollandse / Koreaanse Mash-up
Aardappelpuree, spinazie en een gepocheerd ei. Maar dan anders.

En een ‘mash-up’ mag het genoemd worden, want er zit aardappelpuree bij.

Ik vind het leuk om zo af en toe wat te experimenteren. Na mijn reis naar Seoul vorig jaar ben ik fan van de Koreaanse keuken. Helaas eet ik het te weinig, en toen ik een aantal weken terug op Rotterdam in het Eten Centraal pop-up restaurant weer eens Koreaans at, merkte ik hoe ik de smaken miste.

Nu had ik een tijd terug een doosje Kimchiwawa gekocht, een gedroogde en verpoederde Kimchi uit Nederland, en uit Seoul had ik een bakje gochujang  (een gefermenteerde pepersaus uit Korea die daar heel veel gebruikt wordt) meegenomen. Inmiddels kun je deze ook in iedere zichzelf respecterende toko kopen in Nederland.

Hoewel ik de gochujang al wel eens gebruikt had, was ik met de Kimchiwawa nog niet echt heel ver gekomen. Het lukte me niet om daar een recept mee te verzinnen, of het kwam er gewoon niet van.

Vandaag echter op het menu: aardappelpuree met gochujang en lente-ui, spinazie met Kimchiwawa en een gepocheerd ei. Het idee is heel simpel (hoeveelheden zijn voor twee personen):

  1. maak je favoriete aardappelpuree (ik zou het niet uit een pakje doen, maar gewoon met aardappels, melk en boter)
  2. Doe daar een halve eetlepel gochujang doorheen, en een fijngesneden lente-ui (die overigens ook heel veel gebruikt wordt in de Koreaanse keuken).
  3. Kook een pak diepvriesspinazie (da’s altijd te koop)
  4. Doe een theelepel Kimchiwawa door de spinazie (of er overheen, wat jij wilt)
  5. Pocheer een ei (3 minuten voor een mooie lopende dooier).

 

Veel moeilijker kan ik het niet maken. Het ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar het smaakt wel goed. Enjoy!