Geproefd: Kimchi Burger

fa-pickles_kimchi_burger

Dit is de Kimchi Burger uit de foodtruck van Firma Pickles Burger & Wines op Festival Trek in Utrecht. Als liefhebber van Koreaans eten moest ik deze hamburger natuurlijk proberen. Naast 110 gram vlees van het Maas-Rijn-IJssel (MRIJ) rund zat er ‘homemade kimchi’ op, taugé, pittige Koreaanse komkommer en gochujang mayonaise. Voor de niet direct ingewijden: kimchi is gefermenteerde groente, meestal en voornamelijk kool, en vrij pittig door de gedroogde rode peper die er in gaat, en gochujang is een gefermenteerde peperpasta. (Zelf maken? Bekijk het recept van Koreaans Internetkookfenomeen Maangchi hier)

Voor de liefhebber van Koreaans eten moet dit goed in de oren klinken, niet? Nou ja, alleen die taugé, die was wat onverwacht. Ik moet echter eerlijk zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was. Zo was de gochujang mayonaise wel goed, maar vond ik de kimchi niet echt aanwezig, ik denk dat er te weinig op het broodje zat. De taugé is een rare toevoeging, ik had daar zelf een gesneden bosuitje op gedaan, dat is veel authentieker naar mijn idee. Ook van de komkommer was ik niet onder de indruk.

Dan als laatste de hamburger zelf: ik vond de burger veel te compact. Ik hou zelf van een wat rullere hamburger, dus dat helpt in dit geval niet. De hamburger was gelukkig ook geen schoenzool, maar dit type burger is daar wel een ideale kandidaat voor…

Conclusie: een veelbelovende burger die helaas niet bracht wat ik er van verwacht en vooral gehoopt had. Op de Facebook pagina van Firma Pickles kondigden ze deze burger aan met een buikspekburger. Misschien is die beter, maar deze versie is er niet echt reclame voor. Cijfer: 6½.