Eten in het park: 9 Utrechtse restaurants vlakbij je kleedje

Als de zon schijnt, lopen de Utrechtse parken weer vol met mensen. Wandelen, zitten, lezen en liggen: in een stad als Utrecht is het park er de perfecte plek voor. En we hebben gelukkig heel wat parken, van Oost tot West, en van klein tot heel groot.

Het park is natuurlijk ook de ideale plek voor een gezellig etentje. Picknickmand, kleedje, broodje, kaasje, wijntje… Zie jij je al zitten? Of hou je niet van het wegjagen van mieren van je kokosmakroon, de vliegen die altijd precies dáár vliegen waar jij zit en wordt je panisch van wespen? Tja, dan is picknicken niets voor jou. Moet je dan maar weer thuis eten, terwijl je eigenlijk net zo lekker zit?

Nee hoor! In veel parken in Utrecht kun je ook gewoon een hapje eten – en soms nog heel behoorlijk ook. FeedMe.blog ging op zoek naar Utrechtse plekken om te eten in het park, zonder mieren op je kleed.

Griftpark: Restaurant Griftpark 1

Aan de vijver van het Griftpark staat Restaurant Griftpark 1.Vanaf het terras kun je mooi op het water kijken. Je kunt bij Griftpark 1 terecht voor lunch, diner borrel, hapjes en tapas. Keus genoeg dus, voor de grote en de kleine honger.

Restaurant Griftpark 1, Blauwkapelseweg 30, Utrecht
Openingstijden: dagelijks van 12u-22u

Wilhelminapark: Restaurant Wilhelminapark

Midden in het prachtige Wilhelminapark staat het Restaurant Wilhelminapark. Mooi terras tussen de bomen, wijnglaasjes op tafel: dit is voor de sjiekere twee- of driegangenlunch – met bijpassend wijnarrangement. Iets duurder dan gemiddeld misschien, maar af en toe mag je ook best wat extra genieten.

Wilhelminapark Restaurant, Wilhelminapark 65, Utrecht
Dagelijks geopend van 11u; lunch van 12u-15u, diner van 18u-22u

Beatrixpark: Fort Lunet IV – De Smaak van Lunet

Aan de rand van Lunetten vind je het Beatrixpark. Mooie waterpartijen en oude forten zorgen voor de nodige ontspanning. Bij Fort Lunet IV kun je uiteraard terecht voor een kopje koffie en gebak, maar er is ook een vrij uitgebreide lunchkaart met broodjes, uitsmijter, soepen en salades. Ook hebben ze een heel aantal bieren van de Utrechtse brouwerij De Leckere.

Fort Lunet IV – De Smaak van Lunet, Oude Liesbosweg 68, Utrecht
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09u-16u, zaterdag 10u-17u, zondag gesloten

Park Transwijk: Zinnia

Naast de tramlijn die tussen Kanaleneiland en Transwijk loopt ligt Park Transwijk. Naast het jaarlijkse Bevrijdingsfestival is er ook een kinderboerderij – en een restaurant: ZINNIA. Wie wel eens in de bioscoop komt, kent het restaurant misschien wel als het zwevende restaurant uit de bioscoopreclame.

Het restaurant staat echter gewoon vast op de grond, dus je hoeft niet bang te zijn ergens anders weer uit te komen als je het restaurant verlaat. ZINNIA is een sushi restaurant, waar je zowel All You Can Eat kunt eten, of à la carte (lunch alleen à la carte). Ook afhalen is mogelijk. Kom je overigens met 4 personen lunchen, dan is er ook een lunchmenu deluxe.

ZINNIA, Koeriersterlaan 101, Utrecht
Dagelijks geopend van 12u-22u

Juliana Park: Antje Drijver Paviljoen

In het Julianapark vind je, bij de speeltuin, het Antje Drijver Paviljoen. Dit kleine paviljoen heeft een heel beperkte kaart: warme en koude (non-alcoholische) dranken en tosti’s – al schijnt het menu te kunnen wisselen.  Daarnaast kun je er wat ijsjes krijgen, een zakje chips en popcorn. ‘To go’ is wel het uitgangspunt, en er zijn dus maar enkele zitplaatsen. Met deze vrij beperkte keuzen kun je misschien beter aan de buitenkant van het Julianapark zijn bij het Japans-Chinese Juliana Restaurant, of aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg, bij The Sandwich Company. Er zijn dus wel opties, je moet alleen het park uit…

Antje Drijver Paviljoen, Julianapark
Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 10u-17u

Maximapark: drie keer raak

In het grote Maximapark in Leidsche Rijn kun je maar liefst drie keer terecht om iets te eten of te drinken.

Noord: Restaurant Dengh

Het is misschien wat lastig te vinden, Restaurant Dengh, maar het bestaat echt. Bij Dengh kun je terecht voor een 2- of 3-gangenlunch, uitsmijters, salades, flinke hamburgers, een biefstuk – en dan is er nog de dinerkaart. Ook aan kinderen en de borrel is gedacht, bij Dengh kun je dus alle kanten op. Controleer wel even vooraf of ze niet toevallig volledig geboekt zijn voor bijvoorbeeld een huwelijk – het blijkt een populaire locatie te zijn.

Restaurant Dengh, Enghlaan 17 (routeplanner adres: Robert Planquettelaan 9), Utrecht
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 12u-21u

Midden: Anafora Park Restaurant

Midden in het park vind je het Anafora Park Restaurant. Dit restaurant heeft twee dingen mee: er is een groot terras met uitzicht over water èn een hele grote speeltuin, De Bosspeeltuin. Naast het restaurant is er ook een zaal voor bruiloften, partijen en feesten; het restaurant is tijdens die evenementen meestal wel gewoon geopend. Op de kaart staan bijvoorbeeld soepen, salades, poke bowls en broodjes voor de lunch, de dinerkaart is niet heel uitgebreid, met vier gerechten. Ook voor de kinderen en de borrel zijn hier weer diverse opties.

Anafora Park Restaurant, Uilenboslaan 1, Utrecht
Openingstijden: maandag en dinsdag 10u-17u, woendag t/m zondag 10u-22u

Zuid: Rare Jongens

In de zuidoosthoek van het Maximapark is het restaurant Rare Jongens gevestigd, vlak naast Castellum Hoge Woerd. Het restaurant heeft een klein terras, en je bestelt er tot 16u van de uitgebreide lunchkaart, of iets voor bij de borrel. De dinerkaart is iets beperkter, maar biedt wel voldoende keuze. Rare Jongens heeft ook twee eigen bieren, de Tripel Tappel en de Witte Woeste, een Wit-Weizenbieren.

Rare Jongens, ’t Zand 52 (routeplanner: Groenedijk 1), De Meern
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 12u-21.30u (keuken tot 21u), zondag 11u-18u

Park de Balije: Balijepark Restaurant

In het kleine Park de Balije, vlak bij het grotere Kloosterpark in De Meern is waar je Balijepark Restaurant kunt vinden. Deze culinaire hotspot richt zich op een wat hoger segment. Ondanks dat de menukaart opent met een 2, 3, 4 of zelfs 5 gangenlunch (met eventueel bijpassend wijnarrangement), kun je er ook gewoon heen voor een soep, sandwich of tosti krijgen. Ook high tea, high wine of een Lazy Sunday arrangement hoort tot de mogelijkheden.

Balijepark Restaurant, Augustusweg 32, De Meern
Openingstijden: woensdag t/m maandag 12u-22u, dinsdag 17u30-22u (alleen diner)

 

Zoals je ziet, voor wie wèl in het park wil eten, maar geen zin heeft in mieren op zijn kleed of vliegen in zijn soep: er is keus genoeg. Ken je nog een restaurant of andere horecagelegenheid in één van de Utrechtse parken, laat het me weten, ik vul het graag aan!