Weet wat u koopt, waar u koopt…

Toevallig kreeg ik een aanbieding in mijn mailbox van ‘Dé Weekkrant’. Een ‘waanzinnige portactie’. Misschien heeft u de mail ook gehad, en het kan zomaar zijn dat deze van een andere afzender in uw mailbox is beland. Maar het is dezelfde aanbieding, want het is gewoon van Wegener.

Nou lusten ik best een glaasje port, en als het èn goed èn goedkoop is, dan ben ik daar best voor te porren. Helaas bleek de actie te gaan om ‘bestellen per 6′ en wordt zo’n aanbieding al een stukje minder aantrekkelijk, maar goed.

Nu laat ik me niet zomaar iets wijsmaken over wat een fles kost, dus de van/voor prijs van €19,98/€9,99 voor de 10 jaar oude Porto Menéres geloof ik niet meteen, en ik ging dus op onderzoek uit op internet.

Porto Menéres - KerstcadeauAls snel vond ik de port bij Wijnvoordeel.nl. En verrek, die fles kost daar maar liefst 29,99 (https://www.wijnvoordeel.nl/Cadeaus-voor-Kerst/Porto-Meneres-10-Years-Old-Port-1-fles::26617.html ). Wow, dat scheelt nogal. En dat is dan een ‘kerstcadeau’ aanbieding. Nou, een tientje meer dan de reguliere prijs elders, dat is dan vooral een kado voor de eigenaar(s) van Wijnvoordeel.nl.

Porto Menéres - GeschenkverpakkingToen ik wat verder keek op die website vond ik echter dezelfde fles, met twee glazen, in een houten kist (dat noem ik een cadeauverpakking, als je het dan toch over kerstcadeau’s hebt). En wat kost dat? Je raadt het niet: €24,49 (https://www.wijnvoordeel.nl/Cadeaus-voor-Kerst/Porto-Meneres-10-Years-Old-Port-1-fles-2-glazen-verpakt-in-luxe-houten-kist::26702.html).

Porto Menéres - 10 euroMaar het wordt nog gekker: je kunt de fles ook per 6 kopen. Net als bij de actie van ‘Dé Weekkrant’. Dan kost de fles, tadaa, €9,99 (https://www.wijnvoordeel.nl/Port/Porto-Meneres-10-Years-Old-Port::26529.html). Net als bij de actie van ‘Dé Weekkrant’ met 50% korting.

Ik schat zo in dat de ‘waanzinnige portactie’ van Wegener gewoon een samenwerking is met Wijnvoordeel.nl, dus dat die fles dan €9,99 kost snap ik dan wel. In dit geval verdient echter Wegener er ook wat aan, en niet alleen Wijnvoordeel.nl. En dat is ook helemaal niet erg. Maar waar ik me wel aan stoor is het ondoorzichtige prijsbeleid van Wijnvoordeel.nl. Ik kan dus maar één ding adviseren: weet wat u koopt, en waar u koopt. En soms kan het zomaar lonen om op dezelfde website verder te kijken dan je neus lang is. Voor je het weet koop je twee flessen port voor 60 euro, terwijl je voor dat geld er dus ook 6 kunt hebben…

(Noot: Links, afbeeldingen en prijzen correct op moment van publicatie. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Ik heb geen commerciële banden met Wegener en/of Wijnvoordeel.nl)