Feestje: THOMS Stadsbrouwerij Rotterdam

Afgelopen week opende de nieuwe THOMS Stadsbrouwerij in Rotterdam. De brouwerij hoort bij THOMS Restaurant & Underground Bar aan de Meent in Rotterdam. De brouwerij ligt op steenworp afstand, op de hoek van Raam en de Zandstraat, achter het Stadhuis, vlakbij Museum Rotterdam.

Bij een opening hoort natuurlijk een feestje, en ik was er ook heel even bij en maakte een foto-impressie van de indrukwekkend uitziende brouwerij. Het pand waar THOMS Stadsbrouwerij in zit is groot, hoog en heel ruim. Een open brouwerij, grote biervaten waar het verse bier zo naar de tap gaat. Hoge tafels om aan te zitten, lage tafels om aan te eten en óók tafels waar je zelf je bier kunt tappen en later per liter afrekent. En tafels buiten – er is echt heel veel plek!

De inrichting is een beetje ‘modern industrieel’ maar omdat er veel gewerkt is met rood, planten, licht hout en toffe decoratie-elementen oogt het heel sfeervol, maar duidelijk anders dan veel andere restaurants die de laatste tijd geopend zijn. Ik vind de uitvoering zeker geslaagd; een volgende keer ga ik er ook eten. De keuzes zagen er veelbelovend uit – en er wordt natuurlijk ook met en in bier gekookt.

Deze diashow vereist JavaScript.