Foodbloggersevent: op bezoek bij Enrico

Het leven van een foodblogger gaat niet altijd over rozen, maar wel altijd over eten. Koken, recepten schrijven, herschrijven en bijschaven, uit eten, boeken, tijdschriften en Chef’s Table bingewatchen op Netflix. Je kunt er je dagen met gemak mee vullen. En zo nu en dan wordt je uitgenodigd voor een leuk evenement of bij een interessant bedrijf.

In april 2019 organiseerde Priya van Priya Loves Food een leuke dag voor foodbloggers bij Enrico in Amsterdam. Je hebt misschien nog nooit van Enrico gehoord, en dat had ik voor ik de uitnodiging kreeg zelf ook niet. Des te leuker dus om eens kennis te maken met het bedrijf; vooral als je er achter komt dat je het bedrijf stiekem toch kent.

Enrico is namelijk importeur van lekkernijen, met name uit het Europese deel van het Middelandse Zeegebied, maar ook uit koudere streken als Engeland en Letland. En verre streken als Zuid-Afrika en Peru. Naast importeren heeft Enrico ook nog een ‘afvultak’, Glasbest in Oosterhout. Daar worden de eigen producten verpakt in bakken, potjes, zakken en flessen. En ze vullen er ook af voor supermarkthuismerken en kleine producenten die geen eigen afvullijn hebben (of grote producenten die ‘vol’ zitten).

Ondanks dat je Enrico dus waarschijnlijk niet kent, is er een goede kans dat je wel iets van ze in je voorraadkast hebt staan. Denk dan aan risotto-rijst, olijven, pesto’s en zongedroogde tomaten. Merken waar je ze van kunt kennen zijn dan bijvoorbeeld Royal of Castellino. Of een pesto van een grote supermarkt, die soms eigen wensen hebben voor de receptuur van een product. Trouwens, ook de bekende Jean Bâton mayonaise komt bij Enrico vandaan. De truffelmayonaise van Jean Bâton was erg populair bij alle foodbloggers!

Die foodbloggersdag was overigens erg interessant en gezellig, met een rondleiding door het bedrijf èn een gezamenlijke maaltijd die we zelf klaar hadden gemaakt met de producten van Enrico en de recepten van Priya – en als bonus ook nog een wijnproeverij van Wijnklas.

Van de gerechten hebben niet alle ingrediënten de tafel gehaald volgens mij, want er werd tussendoor natuurlijk door iedereen uitgebreid geproefd van alles. En gefotografeerd. We zijn en blijven natuurlijk wel foodbloggers…