Rungis viert 30-jarig bestaan met Food Fair

Het was een bewolkte maandag. De wolken scheerden langs de hemel, en de af en toe frisse wind deed iedereen menigmaal omhoog kijken. Regen op een buitenfeestje – dat vindt niemand leuk. Zeker Rungis niet, die op het schitterende landgoed Vollenhoven bij De Bilt dat feestje vierde.

Pasjesgroothandels Makro en Sligro, die ook een zeer groot deel non-food hebben, kennen de meeste mensen wel. Buiten het vakgebied zullen er niet zo veel mensen zijn die het Nederlandse bedrijf, vernoemd naar beroemde Franse koophallen voor vers, kennen. Rungis levert aan de horeca en is wat onzichtbaarder.

Het bedrijf is in 1989 opgericht door Gert Jan Zonneveld Piek, na eerst een aantal jaar een groentespeciaalzaak te hebben gehad, samen met zijn vrouw, in Krimpen aan de Lek. Werden de bestellingen de eerste tijd door Gert Jan, Francis en de latere accountmanagers zelf verzameld en gebracht, inmiddels heeft het bedrijf een eigen wagenpark en 150 werknemers in dienst.

Voor het 30-jarig bestaan organiseerde het bedrijf, samen met een aantal van haar leveranciers, een Food Fair voor haar klanten. De klanten werden gefêteerd op drankjes en hapjes, van oesters van Schmidt Zeevis en een bijzonder portie friet van Friethoes tot aan hoogwaardige gerechtjes, gemaakt door leerlingen van de Cas Spijkers Academie – een opleiding voor jonge chefs die op het hoogste niveau willen gaan koken.

Daar tussen in, en in het midden van het veld, bij de orangerie van de Moestuin op Landgoed Vollenhoven waren presenteerden een 30-tal leveranciers zich. Denk daarbij aan leveranciers van heerlijke zoete tomaten, bijzonder lekkere kersen en prachtige aardbeien, maar ook van groentesapjes van Sapje, Nederlandse wasabi van Dutch Wasabi en -toch ook- olijfolie van het Spaanse Masia el Altet. En natuurlijk ontbraken ook de (micro- en zee-)groenten en paddestoelen niet.

Gelukkig bleef het tijdens de Food Fair droog, en konden zowel Rungis als haar klanten en leveranciers genieten van een geslaagd feestje. Wie nog eens de kans krijgt om op Landgoed Vollenhoven te komen moet dat zeker doen; ook de bijbehorende moestuin is zeker een aanrader om te bezoeken als dat mogelijk is.