Kijken: Fresh, Fried & Crispy

Fresh, Fried & Crispy - Netflix serieOnline streaming videodienst is al tijden goed voor een stroom aan series die iets met eten te maken hebben. De serie Chef’s Table is misschien wel de allerbekendste. Die serie gaat over de Grote Bekende Chefs, maar ook aan de andere kant van het culinaire spectrum is genoeg te vinden.

Eén van die series die zich meer bezig houdt met ‘gewoon’ eten is Street Food Latin America (erg interessant voor wie niet zo thuis is in die keukens) en in juni 2021 is daar de serie ‘Fresh, Fried & Crispy’ aan toegevoegd. Een serie waarin gefrituurd eten in de spotlight staat, speciaal voor wie niet vies is van een beetje vet.

De serie wordt gepresenteerd door Daym Drops, die ooit begon met het reviewen van fast food op YouTube. Daym is een grote kerel, niet alleen door wat hij eet, met een heel eigen stijl. Die stijl is misschien even wennen – en het blijft natuurlijk een Amerikaanse show – maar hij is vriendelijk en nieuwsgierig en heeft echt een passie voor wat hij proeft. Dat hij soms een beetje over the top is, dat neem je dan al snel voor lief.

Fresh, Fried & Cripsy neemt je mee naar restaurants in steden in de VS waar gefrituurd eten centraal staat, of waar bijzondere dingen in het vet worden gegooid. Over het algemeen zijn dat steden die je misschien niet zo heel snel zult bezoeken en die niet zo heel vaak in alle andere series in de spotlights staan: Savannah (Georgia), Baltimore (Maryland), Denver (Colorado) en ook in Las Vegas weet Daym bijzondere adressen te vinden – weg van de Strip met zijn casino’s, eindeloze buffetten en bekende fastfoodketens.

Fresh, Fried & Crispy is geen kookprogramma. Dus verwacht geen lange uitleg van recepten, als je iets na wilt maken zul je zelf nog wat meer onderzoek moeten doen. En soms is het misschien beter om eerste de originele gerechten te gaan maken, voordat je er een frituurvariant van gaat maken.

Het allerleukste zou natuurlijk zijn om zelf naar de VS te reizen. Dat is niet voor iedereen weggelegd – en de afstanden daar zijn natuurlijk ook niet te onderschatten. Fresh, Fried & Crispy is wel leuk om te kijken en goed voor wat culinaire inspiratie. Zolang je de calorieën maar niet gaat tellen.

Wat: Fresh, Fried & Crispy
Waar: Netflix