Karma Kebab opent horecazaak in Utrecht

Karma Kebab Utrecht - lichtbak met sloganWat begon als een uitdaging om een duurzame plantaardige nachtsnack te maken voor het festival Lowlands, is inmiddels een flink bedrijf geworden die vanuit foodtrucks hun product aan de man brengt op (foodtruck)festivals, een online winkel heeft voor particulieren, een virtual franchise heeft opgezet voor horeca-ondernemers, en waarvan je de producten misschien ook wel in het supermarktschap hebt zien liggen. En het bedrijf heeft óók nog de ambitie om 20 horecazaken op te zetten door heel Nederland. De eerste daarvan is onlangs geopend in Utrecht, en ik heb het natuurlijk over Karma Kebab.

De kebab van Karma Kebab – het heette eerst overigens Karma Shoarma, maar dat bekte blijkbaar niet lekker genoeg over de grens schijnt – is volledig plantaardig en gemaakt van knolselderij en granen. Bak dit lekker, gooi het in een broodje met groente en lekker veel saus, en je hebt werkelijk niet in de gaten dat je geen vlees eet, zo ontdekte ik een tijd terug zelf al, toen ik een pakket in de online shop bestelde.

Karma Kebab Utrecht - Vuurschaal buiten op terras tijdens openingsfeestNu is er dus een horecazaak in Utrecht, en die kun je vinden aan de Kanaalweg 50. De Kanaalweg is vrij lang dus die omschrijving is wat vaag, en het nummer zegt je misschien ook niet zoveel – behalve als je wel eens bij Kanaal 30 komt. Voor een wat makkelijkere oriëntatie: wie vroeger zijn fiets kwijt was kon hem ophalen bij het fietsendepot. Dat depot is verhuisd, en op die plek zit nu dus Karma Kebab. Onlangs vierde Karma Kebab zijn openingsfeestje, en ik was daarvoor uitgenodigd, samen met een hoop andere bloggers, vlogger, TikTok-ers en andere social celebrities – en vrienden en familie van de eigenaren natuurlijk.

Karma Kebab is met zo’n 400m2 restaurantruimte, een buitenterras van 250m2 al niet klein begonnen, en in de toekomst komt daar nog een dakterras van maar liefst 1000m2 bij. Er is dus gigantisch veel ruimte, en dat biedt veel mogelijkheden.

Centraal in de ruimte vind je de bar, waarvan het blad gemaakt is van omgesmolten PETfles doppen. Dat duurzaamheidsaspect is op veel plekken terug te vinden bij Karma Kebab – want daar is het immers ook allemaal mee begonnen. Veel is tweedehands, en ook het pand zelf ademt ruig, industrieel, zelfs een beetje anti-kraak.

Karma Kebab Utrecht - Klassieke pita Lowlands met veel knoflooksaus en srirachamayonaiseVerwacht dus geen fancy zitjes en gelikt interieur, met uitzondering van de hippe bankjes die uitkijken op de Kanaalweg, maar naast de basic tafels en stoelen ook een leren fauteuil. En dan is er natuurlijk het terras buiten, met picknicktafels en grote parasols. Of paraplu’s, want tijdens het openingsfeest bleef het niet altijd droog.

Tijdens dat feest werd de klassieke Lowlands kebab geserveerd, en was er een proeverij van drie kleine appetizers van de kaart: okra, bereidingen van wortel en geroosterde aubergine. Uiteraard gingen er ook volop schalen met Cas & Kas bitterballen rond. Op de uiteindelijke kaart staat nog veel meer lekkers. Alles plantaardig, maar zeer veelbelovend. Ik had graag op het feestje zelf méér dingen van die kaart willen proeven. Gezien de lange rij voor de pita’s met karma kebab kan ik me voorstellen dat dat logistiek lastig geworden was, maar het blijft jammer.

Karma Kebab wil met hun horecalocaties jaarrond het festivalgevoel kunnen serveren. De locatie in Utrecht heeft genoeg mogelijkheden om dat tot een succes te maken. Ik ga zelf snel nog eens de hele kaart doorproeven om te zien of de rest van de kaart net zo lekker is als de plantaardige kebab. Alles wat dan nog nodig is, is een goede festivalsfeer bouwen.

Karma Kebab, Kanaalweg 50, Utrecht
Openingstijden:
Donderdag & vrijdag: 15:00 tot 24:00 uur
Zaterdag & zondag: 12:00 tot 24:00 uur
Karma Kebab Utrecht - Secret Party ergens in het gebouw tijdens de opening