Eggsmart

torontofoodtrip-reprise-scaled-3Vanuit mijn hotelkamer zag ik een paar dagen vrij weinig door mist en regen, maar toen dat ‘eindelijk’ weer voorbij was zag ik ineens in de verte een reclamebord met wat leek op een kip of haan. Dan ben ik bijna altijd meteen geïnteresseerd, dus ik pakte mijn superzoomcamera er maar eens bij om te kijken wat het was (ja, is dat ding toch nog ergens goed voor).

Het bleek te gaan om een ontbijt/lunch/brunchtentje, genaamd Eggsmart. Althans, ik dacht dat het gewoon een tentje was, maar het blijkt een keten te zijn met ruim 40 restaurants in Ontario (en in ieder geval één daarbuiten, in Calgary, Alberta – aldus de website van Eggsmart.

Aangezien ik toch nog een ontbijtadresje nodig had besloot ik er ook meteen maar heen te gaan. De gevel is nogal schreeuwerig, ik was benieuwd wat ik er binnen aan zou treffen. Dat was niet al te sjiek, eerder wat sjofel. Het was er verder best druk, dus ik ben gewoon lekker gaan zitten.

Na een korte blik op de menukaart besloot ik de Montreal Smoked Meat Hash te bestellen: eieren aardappels, ui en Montreal smoked meat – rundvlees dat gepekeld en gekruid wordt voor een week, en daarna warm wordt gerookt en tot slot gestoomd. Ook hier weer toast er bij en fruit, net als bij The Pickle Barrel. Dit keer was de jus d’orange wel vers geperst, maar werd dan weer geserveerd in een hard plastic beker.

Een flink zwaar ontbijt dus, maar aangezien ik nog een flinke wandeling gepland had kon ik dat wel hebben. Verder niet heel erg bijzonder, je kunt ook rustig ergens anders gaan eten wat mij betreft. Opvallend is dat de foto’s van andere, net geopende of gerenoveerde zaken op de website van Eggsmart er een stuk frisser en eigentijdser uitzien. Ik zou ze aan willen raden om dit filiaal ook een flinke facelift te geven…

Website: Eggsmart.ca