The Dirty Bird Chicken + Waffles

torontofoodtrip-reprise-scaled-3Heb ik wel eens gemeld dat ik gek ben op fried chicken? Vast wel. In Toronto zit een klein tentje, genaamd The Dirty Bird Chicken + Waffle. Oh ja, ik hou ook van wafels. Wat een geluk, een tentje die allebei verkoopt. Tegelijk. Als in: op elkaar. Dus een gerecht met èn krokante gefrituurde kip èn een wafel. Eigenlijk had dat mijn eerste stop in Toronto moeten zijn. Maar soms moet je het hoogtepunt uitstellen. Of althans hopen dat het een hoogtepunt wordt.

Anyways, Dirty Bird zit op Kensington Avenue, dus Kensington Market. Tijdens de tour daar zijn we er wel langsgelopen, maar niet binnen geweest. Dat maakte voor mij niet uit, want ik ging er toch al wel naar toe..

Het is een heel klein tentje, met uiteraard een beperkte menukaart, en daarvan bestelde ik de ODB. Ik denk dat het staat voor Original Dirty Bird – maar ik weet het niet zeker. Naast een wafel, kip en saus zat daar ook nog een (rode) coleslaw bij. Die coleslow was onverwacht bijzonder lekker, volgens mij zat er kokos in en dat geeft naast zoet ook nog meer smaak dan alleen maar suiker.

De kip was lekker krokant en sappig, en de wafel was goed gebakken. De saus was ook erg lekker, al kan ik niet zeggen wat het nu precies voor saus was. Ja, iets met tomaat, en ik iets pittigs, maar daar hield het wel een beetje op. Erg lekker, dat wel.

Wat mij betreft was dit echt een succes en één van de hoogtepunten op het gebied van eten deze trip. Als ik nog eens in Toronto ben dan ga ik er zeker nog eens langs – ik kan het zeker aanraden.

Website: The Dirty Bird Chicken + Waffles