The Pickle Barrel

torontofoodtrip-reprise-scaled-3The Pickle Barrel is een echt Torontoos Torontees Torontaans restaurant uit Toronto. De eerste vestiging opende al in 1971 aan Leslie Street, en inmiddels zijn er 11 filialen in de zogeheten ‘Greater Toronto Area’. De opzet van het restaurant was om goed uit eten toegankelijk te maken voor velen, en zonder opgeprikt gedoe. Dat is nu redelijk normaal, je struikelt tegenwoordig over de laagdrempelige eetgelegenheden, maar ik kan me best voorstellen dat dat ruim 40 jaar geleden wel anders was.

pickle_barrel_buitenVoor mijn ontbijt bezocht ik Pickle Barrel Grand aan Yonge Street, op steenworp afstand van Yonge-Dundas Square. De bovenverdieping is eigenlijk een bar, het restaurantgedeelte vind je op het ondergrondse niveau. Het heeft daar ook een ingang in het Atrium winkelcentrum (waar overigens best een interessante verssupermarkt in zit).

pickle_barrel_binnenHet restaurant is ingedeeld in losse tafels langs wanden, of in de typisch Noord-Amerikaanse booths, die je ook wel kent van de televisieseries. De opzet is wat speelser dan een recht-toe-recht-aan diner en om de een of andere reden deed het me een beetje denken aan een bowlingbaan. Het zal de kleurstelling wel geweest zijn ofzo, geen idee. Het was in ieder geval het eerste waar in aan moest denken toen ik binnenkwam.

pickle_barrel_ontbijtDe menukaart van Pickle Barrel is belachelijk groot, met zo’n 300 items, en de menukaart is, wat mij betreft niet heel erg logisch ingedeeld. Hoe dan ook, ik kwam er voor het ontbijt, en na enig zoeken had ik de ontbijtsectie gevonden. Voor C$7,49 een bord met 3 eieren, twee baconstrips, twee stukken meloen en toast. Met daarbij ruime keuze uit broodbeleg (pindakaas, jam enzo). Dus tja, dat werd als snel Peanut Butter & Jam op toast… Voor de gezonde vitamines nam ik er ook nog een sinaasappelsap bij. Al betwijfel ik of daar nog vitamientjes inzaten. Maar het gaat om het idee, nietwaar?

Prima ontbijtje, snelle service, weinig mis mee. Het kan vast ook beter, maar ook nog wel slechter. En dat voor C$13,84, inclusief fooi, oftewel 9 euro en een beetje….

Website: The Pickle Barrel