Nog 6 dagen: WCCC 2016!

WCCC 2016? Yep, ik heb er al eerder over geschreven, de World Championship of Chinese Cuisine. Een competitie tussen de beste Chinese koks ter wereld, die één keer in de vier jaar wordt gehouden. En dit jaar in ons eigen Rotterdam – een primeur, want het is de eerste keer dat dit evenement buiten Azië wordt georganiseerd. Het evenement begint volgende week maandag, en duurt drie dagen.

Het programma is op hoofdlijnen inmiddels bekend, en één van de onderdelen waar ik naar uitkijk is de ‘East meets West Challenge’ waarin drie Europese Michelin-sterren chefs het op gaan nemen tegen drie topkoks uit China (Michelin is daar nog niet gearriveerd, dus nog geen sterren…). Van die drie Europese chefs is er ook een Nederlander  bij: Edwin Vinke van De Kromme Watergang (**) in Hoofdplaat.

De East meets West Challenge gaat plaatsvinden op de dinsdag, voorafgegaan door het debat ‘Bridging Culinary Differences’ in de ochtend. Vanaf 13.00u zal er gekookt gaan worden. Meer informatie over de challenge vind je hier.