The Path, bagels en soep

torontofoodtrip-reprise-scaled-3Eerder schreef ik al eens over foodcourts, en daar heb je er in Toronto heel veel van. Dat komt natuurlijk door een aantal grote winkelcentra, maar in Toronto vind je nog veel meer foodcourts, op andere plekken. Namelijk ondergronds, in The Path.

The Path is een groot ondergronds netwerk met name in en om het Financial District in het centrum. Via ondergronds gangen zijn veel grote kantoorgebouwen, Union Station en ook de CN Tower met elkaar verbonden (aan de kant van de CN Tower is het een bovengronds, overdekt, pad. De reden hiervoor is simpel: in de zomer kan het erg heet zijn, en in de winter extreem koud, en dan is het veel prettiger als je beschut overal kan komen.

En omdat het hier ook nog eens om heel grote kantoorgebouwen gaat waar heel veel mensen werken  zijn er in deze ondergrondse gangen vele winkeltjes, dienstverleners en restaurants – want al die werknemers moeten wel eten tijdens de lunch. En het meenemen van boterhammen, dat kennen ze hier niet. In veel gevallen zijn er foodcourts ingericht waar je werkelijk van alles kunt krijgen – broodjes, burgers, salades, Mexicaans, Koreaans, Chinees, te veel om op te noemen.

Hoewel The Path nog best wel een doolhof is, en de namen van gebouwen je niet heel veel zullen zeggen als je er niet regelmatig komt, is het best te doen om daar rond te lopen. Het is sowieso prettiger dan in de ijskou te lopen in de winter. Maar pas op: kom je er met je dikke wintertrui en -jas binnen, dan heb je het al snel veel te heet. Het kan er behoorlijk warm worden, en veel kantoormedewerkers lopen er tijdens de lunch ook gewoon in hun overhemd met korte mouwen, of soortgelijke, dunne kleding.

canadianbagel-front
canadianbagel-etenIk bezocht ’s ochtends Great Canadian Bagel voor een bagel en een koffie. Great Canadian Bagel is echt gericht op meenemen, en heeft geen eigen zitgedeelte. Gelukkig staan er niet ver vandaan tafeltjes en stoeltjes waar je kunt zitten. Althans, ik heb niet gezien dat die specifiek bij een ander tentje hoorden, ik ben in ieder geval gewoon gaan zitten. De plain bagel die ik had was eigenlijk toch wel een beetje tè plain, dus volgende keer zou ik een andere nemen. Gelukkig werd dat wel weer gecompenseerd door ei en back bacon. Can’t go wrong with bacon :-).

 

 

 

soupnutsy-eten
soupnutsy-front

Voor de lunch ging ik langs bij Soup Nutsy. Dit is een kleine keten van soepwinkels – die overigens ook wel salades en wraps verkopen. Maar de kern is toch wel de soep. Je kunt er iedere dag kiezen uit verschillende soorten soep – maar liefst 13! Er is keuze uit diverse soepen met vis, met kip / vlees en met groente. Ook zijn er soms specials, zoals chili.
Ik koos voor de Cajun Seafood Gumbo, en dan wel een beetje een flinke maat. Gelukkig maar, want het was ook erg lekkere soep! Met een flink stuk brood erbij en een appel was ik iets meer dan €7,50 kwijt. Ik vond dat voor wat ik kreeg zeker niet duur. Ook Soup Nutsy heeft geen eigen zitgelegenheid, maar zit wel naast een foodcourt waar je kunt gaan zitten met je soep. Of je neemt het mee naar je bureau, of zoals ik je hotelkamer. Dat was nog geen 10 minuten lopen, en in die tijd blijft die soep prima warm (zolang het niet -20 is buiten, denk ik).