Frispittige dipsaus

Misschien moet ik er een commerciëlere naam voor verzinnen, deze dipsaus, maar hij is zo simpel om te maken dat het eigenlijk ook gewoon simpel moet blijven. De saus smaakt erg goed bij kleine hapjes als mijn VegaNNuggets en mijn Jacknuggets. Frispittige dipsausAls je een andere lekkere combinatie gevonden hebt, laat het me weten in de comments!

Ingrediënten

  • 4 el limoensap
  • 4 el suiker
  • 2 el tomatenpuree
  • 130ml water
  • 2 tl harissa
  • Papje van 10 gram maizena en 40ml koud water

Doe de limoensap, suiker, tomatenpuree, harissa en de 130ml water in een pannetje. Breng aan de kook en laat het twee minuten doorkoken. Proef even (voorzichtig, heet!) of de saus goed van smaak is. Als hij te zuur is, voeg dan nog wat suiker toe.

Voeg nu het maizenapapje toe en breng de saus weer aan de kook. Laat ongeveer 3 minuten doorkoken, totdat de saus mooi indikt.

Laat afkoelen en serveer bij je favoriete snackjes!