De kebab van Karma Kebab – het heette eerst overigens Karma Shoarma, maar dat bekte blijkbaar niet lekker genoeg over de grens schijnt – is volledig plantaardig en gemaakt van knolselderij en granen. Bak dit lekker, gooi het in een broodje met groente en lekker veel saus, en je hebt werkelijk niet in de gaten dat je geen vlees eet, zo ontdekte ik een tijd terug zelf al, toen ik een pakket in de online shop bestelde.
Karma Kebab is met zo’n 400m2 restaurantruimte, een buitenterras van 250m2 al niet klein begonnen, en in de toekomst komt daar nog een dakterras van maar liefst 1000m2 bij. Er is dus gigantisch veel ruimte, en dat biedt veel mogelijkheden.
Centraal in de ruimte vind je de bar, waarvan het blad gemaakt is van omgesmolten PETfles doppen. Dat duurzaamheidsaspect is op veel plekken terug te vinden bij Karma Kebab – want daar is het immers ook allemaal mee begonnen. Veel is tweedehands, en ook het pand zelf ademt ruig, industrieel, zelfs een beetje anti-kraak.
Tijdens dat feest werd de klassieke Lowlands kebab geserveerd, en was er een proeverij van drie kleine appetizers van de kaart: okra, bereidingen van wortel en geroosterde aubergine. Uiteraard gingen er ook volop schalen met Cas & Kas bitterballen rond. Op de uiteindelijke kaart staat nog veel meer lekkers. Alles plantaardig, maar zeer veelbelovend. Ik had graag op het feestje zelf méér dingen van die kaart willen proeven. Gezien de lange rij voor de pita’s met karma kebab kan ik me voorstellen dat dat logistiek lastig geworden was, maar het blijft jammer.
Karma Kebab wil met hun horecalocaties jaarrond het festivalgevoel kunnen serveren. De locatie in Utrecht heeft genoeg mogelijkheden om dat tot een succes te maken. Ik ga zelf snel nog eens de hele kaart doorproeven om te zien of de rest van de kaart net zo lekker is als de plantaardige kebab. Alles wat dan nog nodig is, is een goede festivalsfeer bouwen.